БЕЗПЕКА ХЛІБОБУЛОЧНИХ ВИРОБІВ
СУЧАСНЕ МАТЕРІАЛОЗНАВСТВО ТА ТОВАРОЗНАВСТВО: ТЕОРІЯ, ПРАКТИКА, ОСВІТА :: Управління якістю та безпечністю товарів і послуг.
Сторінка 1 з 1
БЕЗПЕКА ХЛІБОБУЛОЧНИХ ВИРОБІВ
Маніна Л.І., канд.техн. наук. доцент
Єльніков А.С.,
Талавиря А.В.
Полтавський університет економіки і торгівлі
Єльніков А.С.,
Талавиря А.В.
Полтавський університет економіки і торгівлі
БЕЗПЕКА ХЛІБОБУЛОЧНИХ ВИРОБІВ
Для наших пращурів хліб був дуже важливим продуктом харчування. Пекли хліб на природних дріжджах. Відомі селянські закваски готувалися з житньої муки, вівса, ячменю, пшениці. Такі закваски збагачували органічними кислотами, вітамінами, мінеральними речовинами, ферментами, клітчатою, пектиновими речовинами, біостимуляторами. Такий хліб був дійсно життєдайним, годував і підтримував не одне покоління слов'ян протягом тисячоліть.
Мета даної роботи – дослідження небезпеки вживання найбільш поширеного продукта – хлібобулочних виробів.
Методика роботи – проведення аналізу вітчизняних та зарубіжних досліджень якості та безпеки складових хлібобулочних виробів
Декілька десятиліть при випіканні хлібобулочних використовують термофільні дріжджі, які з'явилися ще до Великої Вітчизняної війни. Виробництво термофільних дріжджів засновано на розмноженні їх в рідкому середовищі. Меласу розбавляють водою, обробляють хлорним вапном, підкисляють сірчаною кислотою і т.і.
Термофільні дріжджі-сахароміцети більш стійкі, ніж тканеві клітинки людського організму. Вони не руйнуються підчас приготування і травлення.
Дріжджові клітинки-вбивці руйнують більш чутливі і менш стійкі, ніж вони самі, клітинки організму, виділяючи ядовиті речовини малої молекулярної маси. Токсичний білок, який виділяється дріжджами, діє на плазмові мембрани клітинок, при цьому збільшується проникність для патогенних мікроорганізмів і вірусів.
Дріжджі попадають спочатку в клітинки системи травлення, а потім вже в кров. Вони розмножуються надзвичайно швидко і дозволяють патогенній мікрофлорі активно розмножуватися. при цьому вбивається нормальна мікрофлора. Цим самим порушуються діяльність всіх органів травлення.
Вживання в їжу продуктів, виготовлених на основі термофільних дріжджів, призводить до тяжких хвороб. Під час експерименту французького вченого Етьєна Вольфа виявилося наступне: злоякісна пухлина в пробірці з екстрактом дріжджів виросла втричі. Як тількі з розчину екстракт дріжджів видаляли, пухлина гинула.
Небезпека вживання хлібобулочних продуктів збільшується від
використання при випіканні рафінованої муки, яка буквально очищена самого цінного: вітаміни групи В, мікро- і мікроелементи, зародок, який має фантастичні лікувальні данні.
Крім того, в хлібобулочні продукти добавляють консерванти, хімічні харчові добавки, які усугубляють ситуацію, здоров'я людини не стає кращим.
Висновок: Якщо людина споживає хлібобулочні вироби, які вміщують небезпечні термофільні дріжджі, рафіновану муку, хімічні добавки (вміст, яких ніхто не контролює), то вірогідність втрати здоров'я через тяжкі невиліковні хвороби –дуже велика
Рекомендації. Щоб відновити здоров'я нації, необхідно повернутися до випікання хліба за допомогою дріжджів, які існують в самій природі, в хмелю і солоді. Хліб на хмельовій заквасці вміщує всі незамінні амінокислоти, вуглеводи, клітчату, вітаміни В1, В6, РР, мінеральні речовини: солі натрію, калію, фосфору, заліза, а також мікроелементи: золото, кобальт, медь, які приймають участь в створенні оптимальних процесів в організмі. Людина, яка споживає такий хліб, перестає хворіти, у неї відновлюється імунітет. Щоб виключити вплив на свій організм термофільних дріжджів, можна відмовитися від хліба, замінив його кашами.
Мета даної роботи – дослідження небезпеки вживання найбільш поширеного продукта – хлібобулочних виробів.
Методика роботи – проведення аналізу вітчизняних та зарубіжних досліджень якості та безпеки складових хлібобулочних виробів
Декілька десятиліть при випіканні хлібобулочних використовують термофільні дріжджі, які з'явилися ще до Великої Вітчизняної війни. Виробництво термофільних дріжджів засновано на розмноженні їх в рідкому середовищі. Меласу розбавляють водою, обробляють хлорним вапном, підкисляють сірчаною кислотою і т.і.
Термофільні дріжджі-сахароміцети більш стійкі, ніж тканеві клітинки людського організму. Вони не руйнуються підчас приготування і травлення.
Дріжджові клітинки-вбивці руйнують більш чутливі і менш стійкі, ніж вони самі, клітинки організму, виділяючи ядовиті речовини малої молекулярної маси. Токсичний білок, який виділяється дріжджами, діє на плазмові мембрани клітинок, при цьому збільшується проникність для патогенних мікроорганізмів і вірусів.
Дріжджі попадають спочатку в клітинки системи травлення, а потім вже в кров. Вони розмножуються надзвичайно швидко і дозволяють патогенній мікрофлорі активно розмножуватися. при цьому вбивається нормальна мікрофлора. Цим самим порушуються діяльність всіх органів травлення.
Вживання в їжу продуктів, виготовлених на основі термофільних дріжджів, призводить до тяжких хвороб. Під час експерименту французького вченого Етьєна Вольфа виявилося наступне: злоякісна пухлина в пробірці з екстрактом дріжджів виросла втричі. Як тількі з розчину екстракт дріжджів видаляли, пухлина гинула.
Небезпека вживання хлібобулочних продуктів збільшується від
використання при випіканні рафінованої муки, яка буквально очищена самого цінного: вітаміни групи В, мікро- і мікроелементи, зародок, який має фантастичні лікувальні данні.
Крім того, в хлібобулочні продукти добавляють консерванти, хімічні харчові добавки, які усугубляють ситуацію, здоров'я людини не стає кращим.
Висновок: Якщо людина споживає хлібобулочні вироби, які вміщують небезпечні термофільні дріжджі, рафіновану муку, хімічні добавки (вміст, яких ніхто не контролює), то вірогідність втрати здоров'я через тяжкі невиліковні хвороби –дуже велика
Рекомендації. Щоб відновити здоров'я нації, необхідно повернутися до випікання хліба за допомогою дріжджів, які існують в самій природі, в хмелю і солоді. Хліб на хмельовій заквасці вміщує всі незамінні амінокислоти, вуглеводи, клітчату, вітаміни В1, В6, РР, мінеральні речовини: солі натрію, калію, фосфору, заліза, а також мікроелементи: золото, кобальт, медь, які приймають участь в створенні оптимальних процесів в організмі. Людина, яка споживає такий хліб, перестає хворіти, у неї відновлюється імунітет. Щоб виключити вплив на свій організм термофільних дріжджів, можна відмовитися від хліба, замінив його кашами.
Схожі теми
» ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РИНКУ СКЛЯНИХ ВИРОБІВ В УКРАЇНІ
» АНАЛІЗ СУЧАСНОГО АСОРТИМЕНТУ МАКАРОННИХ ВИРОБІВ ТОРГОВЕЛЬНОЇ МЕРЕЖІ М. ХАРКОВА
» ПРОБЛЕМИ ФОРМУВАННЯ РИНКУ СУВЕНІРІВ І ВИРОБІВ ХУДОЖНІХ НАРОДНИХ ПРОМИСЛІВ
» РЕФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ЮВЕЛІРНИХ ВИРОБІВ НА ОСНОВІ ДОРОГОЦІННИХ МЕТАЛІВ В УКРАЇНІ
» АНАЛІЗ СУЧАСНОГО АСОРТИМЕНТУ МАКАРОННИХ ВИРОБІВ ТОРГОВЕЛЬНОЇ МЕРЕЖІ М. ХАРКОВА
» ПРОБЛЕМИ ФОРМУВАННЯ РИНКУ СУВЕНІРІВ І ВИРОБІВ ХУДОЖНІХ НАРОДНИХ ПРОМИСЛІВ
» РЕФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ЮВЕЛІРНИХ ВИРОБІВ НА ОСНОВІ ДОРОГОЦІННИХ МЕТАЛІВ В УКРАЇНІ
СУЧАСНЕ МАТЕРІАЛОЗНАВСТВО ТА ТОВАРОЗНАВСТВО: ТЕОРІЯ, ПРАКТИКА, ОСВІТА :: Управління якістю та безпечністю товарів і послуг.
Сторінка 1 з 1
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі